Kyokushin karate

Internationale Karate Federatie

In 1991 werd de IFK door Hanshi Steve Arneil opgericht.

De IFK heeft momenteel meer dan 120.000 leden, over de gehele wereld verspreid over 19 landen

In de IFK is een van de hoofddoelen gelijkheid, dus in welk land je ook staat, bij een dojo van de IFK je kan altijd mee doen, door het kata boek, de syllabussen en de renraku’s zijn de lessen overal nagenoeg gelijk.
Via de IFK zijn er kata- en kumitewedstrijden, waarin de karateka’s van over de gehele wereld zich kunnen meten met elkaar.

De juryleden bij deze wedstrijden moeten soms ook eerst een kata laten zien, voordat ze als jurylid mogen deelnemen, Hanshi zegt hierover, als je zelf een kata niet geod kan lopen dan kun je hem ook niet beoordelen.
Op deze manier is de beoordelingsgraad tijdens de wedstrijden internationaal heel hoog, dus wil je er aan meedoen dan moet je heel erg goed zijn, dus trainen, trainen en nog eens trainen.

Tevens zijn er via de IFK diverse karatekampen waar je je als karateka voor kan inschrijven, zoals bijvoorbeeld: het Poolse winterkamp of het zomerkamp in Berlijn.

Sinds 1996 is de NKA dus onze bond lid van de IFK.

Wie is Hanshi Steve Arneil?

hanshi

Hanshi Arneil is in 1934 geboren in Zuid Afrika, met 10 jaar begon hij met judo en boksen.
Vanaf zijn vroege jeugd was hij geïnteresseerd in de Oosterse wereld, in deze tijd trainde hij bij een Chinees die in zijn achtertuin, de Shaolin stijl beoefende.
Op 25 jarige leeftijd verhuisde hij naar Durban in Zuid Afrika, waar hij in een judo dojo ook karate beoefende, zijn interesse voor de oosterse vechtsport dreef hem richting China.
Zonder geld werkend op een schip belande hij in een klooster waar hij Shaolin Kempo leerde, in deze periode was het voor een westerling niet makkelijk in China (opkomst van Mao).

Hij hoorde over een karatemeester in Japan, Mas Oyama. In 1961 ging hij naar Japan en uiteindelijk kwam hij bij de dojo van Mas Oyama aan, hier heeft hij weken aan de kant gewacht om mee te mogen trainen.
Toen dit uiteindelijk mocht, moest hij onderaan aan beginnen, iedere ochtend vanaf  6 uur tot in de middag was het hard trainen, hierna de karate pakken van een ieder wassen, toiletten schoonmaken etc..
Ook Hanshi Steve Arneil slaagde niet voor zijn eerste dan examen, omdat hij er nog niet aan toe was, volgens Mas Oyama.
Op een gegeven moment kreeg Hanshi Steve Arneil te horen dat hij de 100 mans kumite moest doen, na hard trainen kwam het grote moment, hij behaalde alle 100 partijen in 2 uur en 45 minuten, je kunt hierbij tijd besparen door iemand eerder knock-out te slaan.

In 1965 verliet Hanshi Steve Arneil Japan als 3e dan Kyokushin en vestigde zich in Engeland.

Sinds 2001 is Hanshi Steve Arneil 9e dan, tussen het vestigen in Engeland en nu was en is hij de belichaming van het Kyokushin karate en de IFK, waar gelijkheid hoog in het vaandel staat.